­
2013
 
2014
 
2015

Huidig jaar:

 

Hozier - From Eden

Jaar 2014 - week 51

Stereo03 baadt zo stilletjes aan in de kerstsfeer en onze nieuwe Sound of the Week brengt daar weinig verandering in. Hozier (24), de Ierse singer-songwriter die iedereen met verstomming sloeg met 'Take Me To Church', lokt ons richting knisperend haardvuur en dampende earl grey met nieuwe single 'From Eden'. Mocht je nog twijfelen: Hozier is een blijver.


  Meer lezen

 

 

Speelburg - Kline

Jaar 2014 - week 50

Speelburg is de nom de plume van Noah Sacré, een Amerikaans-Belgische producer en singer-songwriter die opgroeide in Frankrijk en nu in Brighton woont. Hoe intens Sacrés band met België nog is, is onduidelijk, maar in tijden waarin het ijverig vooruitblikken geblazen is naar wat  2015 muzikaal te bieden heeft, mogen we ons wel eens van onze meest chauvinistische kant laten zien. Speelburg zou volgend jaar wel eens de Belgische eer kunnen hooghouden in het internationale muziekgebeuren.

'Kline', zijn eerste officiële single, dobbert op een minimalistische beat die recht uit de laptop van James Blake kon gekropen zijn. Zachte strijkers, een arsenaal blazers en Sacrés gelaagde croon veranderen 'Kline' in een zinderende streep pop noir die geen ruimte laat voor twijfel. Bluesy, soulvol én catchy, 'Kline' is een binnenkomer van jewelste. 


  Meer lezen

 

 

Beyoncé - Ring Off

Jaar 2014 - week 49

Beyoncé heeft een platinumeditie van haar in 2013 verschenen verrassingsalbum uit met een extra cd met een aantal nieuwe nummers. Uiteraard heb je de geweldige videoclip voor '7/11' al gezien, maar het betere nummer is ongetwijfeld 'Ring Off', waarin Beyoncé open en bloot vertelt over het overspel van manlief Jay Z. Ja man, die zal het nog even mogen uitzweten!

 

 


  Meer lezen

 

 

OneRepublic - I Lived

Jaar 2014 - week 48

De Amerikaanse popgroep OneRepublic raakt onze gevoelige snaar met het emotionele 'I Lived'. Met het lied wil de band de aandacht vestigen op de vreselijke ziekte mucoviscidose. Met een anthem à la 'Home' van Dotan of 'Geronimo' (Sheppard) moet dat zeker lukken! 


  Meer lezen

 

 

The Weeknd - Party Monster

Jaar 2016 - week 48

Een R&B-banger zoals 'Party Monster' hadden we al eventjes niet meer gehoord van The Weeknd, na experimenten met Daft Punk ('Starboy') en met rave ('False Alarm'). Met het nieuwe album 'Starboy', dat sinds 25 november in de rekken ligt, probeert Abel Tesfaye ongetwijfeld een nieuwe ader fans aan te boren, maar ook zijn huidige volgelingen tevreden te houden. Eén ding is zeker: The Weeknd is in topvorm!

 


  Meer lezen

 

 

The Dead Weather - Buzzkill(er)

Jaar 2014 - week 47

Deze week vonden we het hoog tijd om jullie eens met wat vette riffs om de oren te slaan. Wie beter dan The Dead Weather, de supergroep rond Jack White en Alison Mosshart (The Kills), om de mokerslagen uit te delen? 'Buzzkill(er) is de vooruitgestuurde single van hun derde album, maar daar moeten we nog op wachten tot ergens in 2015. Geen probleem, dan maar deze loeiharde single op repeat!


  Meer lezen

 

 

Kid Ink - Body Language

Jaar 2014 - week 46

Rapper Kid Ink huurde R&B-sterkhouder Usher en rijzende ster Tinashe in om de schuurplaat van het jaar te maken.   Opgelet: niet uit het hoofd te krijgen!


  Meer lezen

 

 

Santigold - Cant Get Enough of Myself

Jaar 2015 - week 46

Zelfophemeling en opschepperij liggen ons niet zo, maar als het gebeurt zoals Santigold net gedaan heeft, dan maken wij graag een uitzondering. 'Can't Get Enough of Myself' is de eerste single van haar nieuwe album '99 Cents' dat 22 januari in de rekken ligt. "Alles wordt tegenwoordig ondergewaardeerd, dus vond ik 99 cent een goeie prijs voor mezelf, mijn leven en al mijn harde werk", zei ze zelf over de nieuwe plaat. Dus toch niet zo'n opschepper, die Santigold? 

De eerste single is een heel vrolijk nummer dat hier en daar lonkt naar de retropop die we kennen van Amy Winehouse.


  Meer lezen

 


1 2 3 4 5 6 7