­
2013
 
2014
 
2015

Huidig jaar: 2015

 

Santigold - Cant Get Enough of Myself

Jaar 2015 - week 46

Zelfophemeling en opschepperij liggen ons niet zo, maar als het gebeurt zoals Santigold net gedaan heeft, dan maken wij graag een uitzondering. 'Can't Get Enough of Myself' is de eerste single van haar nieuwe album '99 Cents' dat 22 januari in de rekken ligt. "Alles wordt tegenwoordig ondergewaardeerd, dus vond ik 99 cent een goeie prijs voor mezelf, mijn leven en al mijn harde werk", zei ze zelf over de nieuwe plaat. Dus toch niet zo'n opschepper, die Santigold? 

De eerste single is een heel vrolijk nummer dat hier en daar lonkt naar de retropop die we kennen van Amy Winehouse.


  Meer lezen

 

 

Camp Rebecca - Recall

Jaar 2015 - week 44

Na twee internationale sounds of the week trekt Stereo03 weer volop de lokale kaart. Camp Rebecca is een rockband uit het Antwerpse die in het voorjaar van 2016 zijn nieuwe EP 'Visitors at Night' uitbrengt. Vooruitgestuurde single 'Recall' doet vermoeden dat de release spek voor de bek wordt voor fans van Queens of the Stone Age, Foo Fighters en Nirvana. Het betere gitaarwerk, quoi!

Beluister 'Recall' via Soundcloud.


  Meer lezen

 

 

Mura Masa - Love For That (ft. Shura)

Jaar 2015 - week 43

Mura Masa is een 19-jarige Britse producer die niet lang meer onder de radar zal opereren. De namen die hij weet te strikken voor zijn bubbelende pop-houseproducties worden alsmaar klinkender. Voor zijn nieuwe single 'Love for That' werd het Shura, nog zo'n opkomend talent van over het kanaal. De combinatie Shuramasa bezorgt ons hier een even catchy (die drop!) als emotionele (die strijkers!) banger.


  Meer lezen

 

 

The 1975 - Love Me

Jaar 2015 - week 42

'Love me' van de Britse band The 1975 is naar alle waarschijnlijkheid het aanstekelijkste gitaardeuntje dat je zal horen dit jaar. Het is de eerste aperitief van het nieuwe album 'I Like It When You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It' dat in februari 2016 verschijnt. Het nummers haalt inspiratie uit de eighties, een tijd waarin volgens de bandleden zelf volop geëxperimenteerd werd en waarin popmuziek zichzelf niet al te serieus nam. 

Nog nieuw bij Stereo03:

Rosie Lowe - Worry Bout Us
$oul'art - Des Hauts Des Bas
Claptone - The Only thing
ZHU x AlunaGeorge - Automatic
Isaiah Rashad - Nelly
Dreaming and Delicious - All For You
Hardwell & Armin van Buuren - Off The Hook


  Meer lezen

 

 

Glints - Dread

Jaar 2015 - week 41

België heeft er via het fantastische label/collectief RunTellSecrecy weer een donkere elektronica-act bij! Na VUURWERK uit Brussel - zij werkten samen met Max Colombie en Balthazar - is het nu Glints uit Antwerpen die er het mooie (?) weer maakt.

Glints is het alter ego van Jan Lemmens die samen met producer Jergan Callebaut van VUURWERK en gitarist Mathias Bervoets muziek begon te maken. Met een Britse achtergrond en een onvoorwaardelijke liefde voor grime en het gesproken woord zijn de vergelijkingen met The Streets en Kate Tempest snel gemaakt, maar eerste single 'Dread' toont evengoed een groot hart voor pop. Een ideale sound of the week!


  Meer lezen

 

 

Woodie Smalls - About The Dutch

Jaar 2015 - week 40

Sint-Niklaas represent bij Stereo03 deze week! MC Woodie Smalls heeft geen introductie meer nodig. hij veroverde de radiogolven met zijn eerst single 'Champion Sound' en het nieuwe 'About the Dutch' is zo mogelijk nog aanstekelijker. Deze gaan we dan ook grijsdraaien deze week op Stereo03.

Het gaat hard voor Woodie Smalls, twee weken geleden stelde hij nog zijn EP 'Soft Parade' voor in Trix.

Ook deze zijn nieuw op Stereo03:

Ellie Goulding - On My Mind
Sexwitch - Helelyos
Aosoon - Under
Disclosure - Magnets (ft. Lorde)
Bazart - Goud
Jacle Bow - Suit Yourself
Nightman - Nice & Clean
Floating Points - Nespole
SeizoensKlanken - Lampedusa

 


  Meer lezen

 

 

High Hi - Islands Full Of Gold

Jaar 2015 - week 39

De eerste Sound of the Week van het academiejaar belichaamt meteen waar we voor staan bij Stereo03: het promoten van lokale (en minder lokale) jonge Belgische bands en artiesten. Het Leuvense High Hi eindigde vierde in Humo's Rock Rally en werd al gedraaid op het gerenommeerde BBC Radio 6. In Vlaanderen moet het allemaal nog wat op gang komen, maar daar komt ongetwijfeld verandering in. Bij ons hoor je de fantastische gitaarplaat 'Islands Full of Gold' alleszins elk uur passeren!

 

Ook nieuw bij Stereo03:

CHVRCHES - Clearest Blue
Empress Of - How Do You Do It
Stromae - Quand C'est?
Jamie Woon - Sharpness
Kelela - Rewind
Kwabs - My Own
Billie Black - This Simple Pleasure

 

 


  Meer lezen

 

 

Chvrches - Leave A Trace

Jaar 2015 - week 30

Met het najaar binnen handbereik is het watertandend uitkijken geblazen naar een resem nieuwe albumreleases. September heeft al platen van Beirut, Disclosure, The Libertines, Battles, FIDLAR en The Arcs in petto en daar mogen we nu ook nieuw werk van Chvrches bij rekenen. De Schotse synthpopformatie kondigde vorige week 'Every Open Eye' aan, de opvolger van het immens succesvolle debuut 'The Bones of What You Believe'. Daar hoort de al even nieuwe single 'Leave A Trace' bij, een rechttoe-rechtaan synthbommetje dat doet vermoeden dat de band én de schattige, maar krachtige stem van frontvrouw Lauren Mayberry in bloedvorm verkeren.


  Meer lezen

 


1 2 3 4